Energigel: konsumtion för prestanda löpare

Du vaknar tidigt, lägger på lämpliga kläder, äter frukost och går ut på gatan för att göra vad du gillar bäst: springa, simma eller pedal. Oavsett om det är i longons eller i test vet du att det är viktigt att hydrera ordentligt och äta kolhydrater, grundläggande ämnen för kroppens funktion, särskilt när man talar om prestanda. Det är på grund av detta behov att det finns Energigel från Snorbilligt.se, energi som finns tillgänglig i påse eller pulver, rekommenderas för praktisk och effektivitet under sporten att, förutom allt, ger tillräcklig återhämtning av musklerna.

Smak

Finns Energigel från Snorbilligt i smaker som choklad, acai, apelsin, röda frukter, vanilj, citron och banan, gelerna provocerar diskussion om smak.

  • Jag försökte en av acai som föll bra, och en annan av choklad som slutade min smak för gott, var långt från hydration station och jag var dålig, mer törstig. Jag lärde mig med våld att alltid testa i utbildning av de produkter som jag tänker använda i testen. Det är bra att känna från smaken (vissa känner mycket lätt) till resultatet själv – sade carioca löpare Thiago Simão.

Sammansättning

Befintliga geler på marknaden som föredras av idrottare har i koncentration koffein (vilket minskar uppfattningen av ansträngning, eftersom det ändrar smärttröskeln), histidin (en naturlig smärtstillande medel som neutraliserar ackumuleringen av mjölksyra i musklerna), maltodextrin (komplexa kolhydrater som garanterar varaktig energi under träning), förutom vitaminerna C och E, som erbjuder försvar mot skador på muskelvävnader av fria radikaler, som verkar mot tidig åldrande.

Runner Anderson Dutra Cerceau varnar för mängden socker och kalorier i en påse.

  • Gel är i grunden socker sötad och varje påse har cirka 100 kcal. Om du tar detta under träning betyder det att nästan hälften av den energi du spenderade kommer att återhämta sig. Om avsikten är att gå ner i vikt är gelén gift.

Bosatt i Belo Horizonte, Joana Ferreira Ahouagi förstärker vikten av uppföljning av en expert.

  • Jag har en nutritionist specialiserad på sportnäring, som guidar mig i pre-och posttesten, och i hela processen med träning och muskelförstärkning.

Kontraindikationer och biverkningar

Anvisa registrerar denna typ av produkt som mat för idrottare, rekommenderas inte för dem som tränar för fritid eller estetik. Enligt Cristiane Perroni ersätter produkten inte en balanserad kost och konsumtionen bör vägledas av nutritionist eller läkare för att förhindra hälsorisker. Det finns en möjlighet att nivån på insulinproduktionen ökar, vilket orsakar en bild av hypoglykemi, som en rebound-effekt. Vid mycket höga doser kan kolhydrater orsaka diarré, illamående och kräkningar. Diabetiker bör också styras av sina läkare innan de konsumerar denna typ av mat.