Hur mycket kostar det att börja vaping?

Om vi undrar hur mycket det kostar att börja vaping, kan man säga att det är mycket ekonomiskt. Det är sant att det finns enheter av olika priser som sträcker sig från 15€ till mer än 80€ för en elektronisk cigarett, men vi rekommenderar att om du inte har provat det börjar (som vi har sagt i föregående avsnitt) för en starter kit till vaping som inte kommer ut mycket dyrt och med det kan du prova om du gillar det eller inte.

En Vapoursson starter kit kostar oss 13 ‘ 95€ och om vi köper en förpackning med 10 vätskor av 10ml vardera till ett pris av 18,99€, som kommer att pågå oss ca 2 månader, vi kommer att spendera ca 32,94€ i 2 månader. I händelse av att e-vätskan inte bär nikotin, kan de köpas separat och blandas av dig själv hemma (varje flaska 10 ml nikotin kostar 1,25€). Det är vad det kommer att kosta att börja vaping. Butiker du kan köpa i är bland annat: dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se. Men det finns vape butiker över hela nätet nu förtiden.

Det är sant, att det faktum att komma in i en värld av vaping kan verka som en investering om vi jämför det med vad du kan spendera köpa tobak, men inget längre från verkligheten. I själva verket är det i det långa loppet billigare att vape än att röka som du kommer att se i nästa avsnitt.
Är vaping billigare än att röka?

vaping billigare rökning

Svaret är ja. Vaping är ganska billigare än att röka och du behöver bara göra några beräkningar för att ta reda på.

Antag att du är en person som röker 1 låda tobak per dag (vilket är den genomsnittliga konsumtionen av spanska rökare), om varje låda kostar 4’75€ (det genomsnittliga priset på en låda), i en vecka är de 33,25€, det vill säga en årlig utgift på 1795,5€ i tobak.

Om en elektronisk cigarett kostar oss 14€ och ett paket med 5 e-vätskor som kommer att hålla oss om 3 veckor kostar oss ca 10€, årligen kommer de att vara 180€; plus kostnaden för 24€ årligen för 6 motstånd (att 6 förändringar av motstånd är för någon som förångas mycket). Den årliga kostnadsberäkningen av vaping är 218€, Och det här talar om en person som rökt ganska mycket. Köpa billig ejuice som Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice! Dessa är så kallade shortfills, vilket betyder att denna ejuice inte innehåller någon nikotin!

Det innebär att vi talar om en årlig besparing på 1577,5 Euro. Och det kan vara ännu mer, eftersom vi har gjort en beräkning av en person som röker 1 pack om dagen.

Det bör tilläggas att kostnadsberäkningen av en e-vätska beror på konsumtionen och sättet att vapa den person som använder den. Människor som gillar att göra fler moln kommer till exempel att spendera mer E-vätskor. Därför kommer utgifterna för varje konsument att bero på deras vanor.

Säg också att du först kommer att vape mycket eftersom nikotinhalten vanligtvis är mindre än en cigarett: en vanlig cigarett innehåller vanligtvis 12 ml nikotin och i en elektronisk cigarett skulle de 12 ml nikotin distribueras i 10 ml e-vätska som kan hålla dig minst en dag. Kroppen kommer därför att be oss att vape mer men eftersom tiden går genom konsumtion av vätskor kommer att minska.
Biverkningar av vaping

Vaping är något helt nyligen, den första elektroniska cigaretten som marknadsförs dök upp i 2004 i Kina och inte tillräckligt med studier har gjorts eller tillräckligt med tid har gått för att veta om vaping ger biverkningar.

Men om vi tar hänsyn till de ingredienser som en e-vätska har (propylenglykol, vegetabilisk glycerin https://vape.se/produkt-kategori/e-juice/, smakämnen och nikotin) är de ofarliga ämnen som vi kan hitta perfekt i livsmedel som vill söta med färre kalorier än socker. Nikotin, oavsett hur mycket har talats om dess skadliga effekter, det enda som orsakar är tobaksberoende och är helt nödvändigt att passera processen att sluta röka. Enligt en toxikologistudie måste stora mängder nikotin konsumeras (500-1000 mg oral nikotin) för att nikotin ska vara giftigt och inte alla E-vätskor innehåller nikotin.

Dessutom måste man också komma ihåg att sedan dess utseende har det inte förekommit några relevanta fall som anger på ett trubbigt sätt att vaping har en negativ effekt. I händelse av att vi kommer att överväga de två fallen av lipoid lunginflammation som har varit i världen som en negativ effekt av vaping, bör det sägas att även läkare har sagt att det är ofullständigt, eftersom två fall inte kan bevisa ett samband mellan användningen av dessa enheter och sjukdomen.

Slutligen, för att säga att det inte är bevisat att passiva vapers finns. Förbränningen av tobak producerar hundratals skadliga ämnen som kolmonoxid eller tjära, vilket direkt påverkar dem runt dem som använder tobak. Vaping, bestående av vattenånga, producerar ingen giftig substans som kan orsaka alla de sjukdomar som tobak producerar. Faktum är att det finns flera studier som bevisar det som Doktor De La Guardia (universitetet i Valencia) och CSIC, vars resultat var avgörande, och slutsatsen att: “Elektroniska cigaretter levererar nikotin till rökare men inte andra föroreningar som överförs med tobak”.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.